Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Вучић: Саучествујемо у великом болу са руским народом

"Желимо да кажемо да је то огромна туга и огромна бол за Србију такође, не само за Русију, да саучествујемо у великом болу са руским народом, са руском државом. Упутићу писма и Владимиру Владимировичу Путину и Дмитрију Анатољевичу Медведеву, посебно писмо и нашем пријатељу Сергеју Шојгуу", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је Србија спремна да заједнички са руском страном организује манифестацију где бисмо се подсетили на фантастичне концерте ансамбла "Александров" које су држали у Београду "и у најтежим тренуцима за нашу земљу и увек били са нама".

"Ми смо изнели идеју, волели бисмо, ако за то наши руски пријатељи у тренуцима великог и искреног бола буду имали снаге, да покажемо колико је Београд и колико је Србија, колико смо волели и колико волимо и колико ћемо увек да волимо ансамбл "Александров", рекао је Вучић

"Србиjа ће увек волети таj ансамбл", додао jе.

"Рекао бих и да jе господин Халилов погинуо, генерал, и да им jе велики броj солиста настрадао, али знамо да Aлександров има снаге да заjеднички организуjемо манифестациjу и надамо се да ћемо већ у годинама коjе су пред нама поново угостити Aлександров да заjедно певамо, играмо, радуjемо се и веселимо нашем братству и приjатељству", рекао jе Вучић.

Изјаве премијера Вучића и амбасадора Чепурина
 
 Руски амбасадор Чепурин је подсетио да су уметници из ансамбла "Александров" често долазили у Србију и волели нашу земљу.

"Овај ансамбл је веома познат и често је долазио у Србију. Њега су волели у Србији и он је волео Србију и Србе. Само током мог мандата долазио је у земљу два пута", закључио је Чепурин.

Чепурин је захвалио председнику Владе Србије Александру Вучићу и српским пријатељима који су дошли данас, у недељу, да му изразе саучешће.

"Александров" је, према речима руског амбасадора, познат ансамбл и уметници тог састава чинили су велики део путника који су се налазили у авиону, а летели су из Русије према војној бази "Хмејмим" у Сирији, да заједно с руским војницима прославе Нову годину.

Са премијером су у руској амбасади били и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар одбране Зоран Ђорђевић.

Преузето је са www.rts.rs

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти