Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Чепурин и Вучић о посети председника Србије Русији

Вучић и Чепурин о посети председника Србије Русији

Посета председника Србије Русији је од највећег значаја за односе две земље, сматра амбасадор РФ Александар Чепурин. Састанак са Владимиром Путином биће важан за разговоре о конкретним предлозима за унапређење политичког дијалога, као и економске, војно-техничке и сваке друге сарадње, рекао је Вучић на састанку са руским амбасадором.

Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин разговарали су о програму предстојеће посете српског педседника Москви, где ће на позив председника Владимира Путина боравити од 18. до 20 децембра, а за коју је руски дипломата рекао да је од највећег значаја за односе Србије и Русије.

Састанак Вучића и Чепурина
Састанак Вучића и Чепурина

Чепурин је у разговору са председником Вучићем рекао да је та званична посета од највећег значаја за односе две земље и да ће допринети даљем јачању свестране сарадње.

Како је саопштила Прес служба Председника, Вучић је рекао да ће састанак са председником Путином бити важан за разговоре о конкретним предлозима за унапређење политичког дијалога, као и економске, војно-техничке и сваке друге сарадње Републике Србије и Руске Федерације.

Очекује се да ће двојица председника разговарати и о другим темама – од односа у региону до политичке и економске ситуације у свету.

Председник Србије ће током посете Русији имати и разговоре са многим руским званичницима и привредницима.

Амбасадор Чепурин је председнику Вучићу уручио и писмо председнице Савета Федерације Валентине Матвијенко, која је недавно боравила у Београду, у коме се, између осталог, наводи:

"Конструктивна и надасве отворена размена мишљења по питањима од узајамног интереса потврдила је да ширење руско-српских веза у свим областима одговара националним интересима двеју земаља. Наш састанак је још једном показао обострано интересовање за развој вишесмерне и узајамно корисне сарадње између Русије и Србије, засноване на принципима братског пријатељства, поштовања и узимања у обзир интересе обе стране, и пружио прилику да зацртамо даље кораке ради интензивирања билатералних веза, укључујући и оне на међународној сцени."

Преузето је са http://www.rts.rs

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти