Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак Амбасадора с Председником Србије

Чепурин: Србија и Русија успоставиле систем великог поверења

Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је у Београду са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином, који му је предао писмо руског председника Владимира Путина.

Председник Николић је изразио велику захвалност на подршци коју Руска Федерација пружа Републици Србији и Републици Српској.

Чепурин и Николић (архивска фотографија)

Председник Србије је искористио ту прилику да још једном искаже велику жалост због трагедије у којој је у недељу, приликом пада руског војног авиона у Црно море, животе изгубило 92 путника и члана посаде, међу којима и чланови војног хора "Александров".

Амбасадор Чепурин је председнику Николићу уручио писмо председника Руске Федерације Владимира Путина.

У писму председника Путина се посебно истиче да је одлазећа година потврдила стратешки карактер руско-српског партнерства.

"Развијао се политички дијалог и постигнути су договори који отварају добре могућности за реализацију билатералних пројеката од узајамног интереса", наведено је у писму.

Председник Путин је путем писма председнику Николићу такође пожелео: "Вама, Вашој породици и пријатељима здравље и успехе, а братском српском народу – мир, благостање и просперитет".

Амбасадор Чепурин је, уручивши писмо председника Путина, рекао да су Србија и Русија у претходних неколико година успоставиле систем великог поверења и добрих односа.

Руској Федерацији је битно да постоји стабилност у развоју наших билатералних односа, па ће са пуном пажњом пратити ток кампање и председничких избора који ће током 2017. године бити одржани у Србији, наведено је у саопштењу Кабинета Председника Републике.

Председник Николић и амбасадор Чепурин су разговарали и о заједничким пројектима које реализују српске и руске компаније.

Преузето је са www.rts.rs

 

 

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти