Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак А.Боцан-Харченка и В.Вукосављевића

САСТАНАК МИНИСТРА ВУКОСАВЉЕВИЋА
И АМБАСАДОРА РУСИЈЕ БОЦАН-ХАРЧЕНКА


Датум: 12.08.2019.

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић примио је данас новоименованог амбасадора Русије у Србији Александра Боцан-Харченка. Приликом посете, истакнуто је да између две земље постоји висок ниво добрих односа у култури, али и да ће обе стране учинити све да се сарадња непрестано развија. 

Министар Вукосављевић и амбасадор Боцан-Харченко сложили су се да Споразум о предаји који дефинише начине размене листа Мирослављевог јеванђеља и слика Николаја Рериха представљају важан културни интерес обе државе и да би требало убрзо да добије своју коначну верзију. Предложено је да обе стране дају све од себе да до реализације размене дође до краја ове године.

На састанку се говорило и о отварању Српског културног центра у Москви, што је, према речима министра Вукосављевића, приоритет за унапређење међународне сарадње у области културе. Будући да су сви елементи потребни за дефинисање билатералног споразума о оснивању културног центра усаглашени, амбасадор је нагласио да је прилика за потписивање посета високих представника Русије Србији. 

Такође, постигнута је сагласност да се оснажи деловање Форума словенских култура као значајне платформе за чување словенске културе и њено промовисање.

Министар Вукосављевић се захвалио амбасадору Русије на принципијелној подршци коју ова земља пружа у очувању српског културног наслеђа на Косову и Метохији.

Извор: Министарство културе и информисања Србије

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти