Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Састанак А.Боцан-Харченка и М.Ђурића

Ђурић са Боцан-Харченком: Захвалност Москви на подршци Србији

14. август 2019.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са навоименованим амбасадором Руске Федерације у Републици Србији Александром Боцан-Харченком и захвалио му на доследној политичкој и дипломатској подршци коју Москва пружа Србији и њеним настојањима да се избори за поштовање међународног права и очува свој територијални интегритет и суверенитет.

Ђурић и Харченко

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ђурић је, пожелевши амбасадору Боцан-Харченку добродошлицу, изразио уверење да ће он наставити да ради на јачању српско-руских односа у духу традиционалног пријатељства двеју држава и народа, чему ће свакако допринети и пријатељство председника Владимира Путина и Александра Вучића.

Братски односи Србије и Русије, како је нагласио Ђурић, трају вековима и трајаће вековима.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је амбасадора Руске Федерације упознао са политичком, безбедносном и социјалном ситуацијом на Косову и Метохији и околностима које су довеле до застоја у дијалогу Београда и Приштине.

Посебна пажња у разговору посвећена је анализи положаја српског народа на Косову и Метохији, нарочито након увођења такси од сто одсто на производе из централне Србије, као и након низ агресивних упада специјалних снага косовске полиције на север покрајине.

Извор: Канцеларија за Косово и Метохију

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти