Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Одговор А.Боцан-Харченка на питање „Вечерње новости“

Изјаве новоименованог амбасадора САД Ентонија Годфрија о политици Москве на европском правцу, на жалост, у оквиру су већ уобичајене реторике Вашингтона који, у тежњи за глобалним доминирањем, не штеди снаге на незграпну „идеолошку борбу“ и отворено пропагандистичко понашање, не бринући се више о било којим аргументима у прилог својим измишљотинама.

Русија принципијелно не прихваћа логику „супротстављања“, „такмичења“ коју таквим коментарима намеће америчка страна. Да нагласимо да је наша визија ситуације у Европи, укључујући и ситуацију на Балкану, основана на принципу јединственог безбедносног, економског, културног простора без икаквих подела. Сигурни смо да конструктивна, узајамно корисна сарадња на свим плановима доприноси регионалној стабилности, одговара интересима како наших земаља, тако и читавог европског континента. Надамо се да ће се то једном постати очигледно и за Вашингтон.

Штавише, зачуђује да су међу главним задацима САД у Србији наведени и они који се тичу искључиво унутрашњих послова Србије, што представља директно мешање у те ствари. Међутим, такав приоритетан задатак као што је активизација рада Специјалног суда за ратне злочине ОВК уопште се не спомиње.

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти