Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Нови руски возови на пругама Србије

Током посете првог потпредседника „Руских железница“ о.а.д. Србији 12. фебруара одржана је свечана презентација нових дизел-моторних возова руске производње. На манифестацији су, такође, присуствовали потпредседница Владе, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије Зорана Михајловић, Изванредни и Опуномоћени Амбасадор Руске Федерације А.В. Чепурин, руководство Железнице Србије и други уважени гости.

Делегација је путовање од станице Београд Дунав до станице Вршац обавила на једном од четири дизел-моторних возова, који су већ стигли у Србију. Део пута композиција је прошла пругом Београд – Панчево, чију изградњу и реконструкцију обавља „РЖД Интернешнл“.

Александр Мишарин високо је оценио квалитет радова које изводи „РЖД Интернешнл“ у Србији. Он је скренуо пажњу да постоји низ билатералних питања, која захтевају решење, али то је уобичајена ситуација у процесу изградње. Министар Зорана Михајловић је, са своје стране, истакла удобност руских возова и изразила увереност да ће реализација свих планираних пројеката, узимајући у обзир високе стандарде усвојене у „Руским железницама“, бити успешна.  

У складу са Уговором, руска страна ће испоручити 27 најновијих дизел-моторних возова производње компаније „Метровагонмаш“ у укупном износу око 100 милиона долара. У оквиру споразума предвиђена је и испорука резервних делова у износу од 2,6 милиона долара. Ови возови могу да достигну брзину од 120 км/ч и произведени су специјално за колосек 1435 мм. У сваком возу уграђен је систем за видео надзор. Путнички вагони снабдевени су расхладним системима, местима повишене удобности, опремом за лица са посебним потребама и санитарних чворовима. Улаз у ове возове може се остваривати како са ниских, тако и са високих перона. Возови одговарају највишим међународним захтевима за безбедност.

Преузето је са: http://rzdint.ru/news/vesti-srbija/ 

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти