Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Николић и Чепурин задовољни односима двеју земаља

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић састао се са амбасадором Руске Федерације у Србији, Александром Чепурином и том приликом је констатовано обострано задовољство стањем свеукупних билатералних односа двеју земаља.

Како је саопштено из тог савета, саговорници су испољили посебан интерес за унапређење економске сарадње и у том смислу размотрене су конкретне могућности и планови који би могли да се реализују у наредном периоду.

Томислав Николић са Александром Чепурином
Томислав Николић са Александром Чепурином

Председник Националног савета и амбасадор Руске Федерације разговарали су о припремама и реализацији предстојећег заседања Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, које ће бити одржано крајем новембра у Београду, улози Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином том приликом, као и о динамици сусрета званичника и привредника две земље до краја ове и почетком следеће године.

Амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин упознао је председника Националног савета са припремама за неколико пројеката који би допринели побољшању економске сарадње и расту трговинске размене, а чија реализација је могућа у наредне две до три године.

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић истакао је да је Србија заинтересована за продубљивање привредних веза са Руском Федерацијом, и апсолутно спремна за реализацију свих аранжмана који ће допринети јачању сарадње између Србије и Руске Федерације и расту руских инвестиција у нашој земљи.

Преузето је са www.rts.rs

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти