Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

О агресивној реторици косовских Албанаца

Москва: Зашто ЕУ и САД не реагују на изјаве Харадинаја?

Министарство спољних послова Руске Федерације осудило је "агресивне изјаве" Рамуша Харадинаја упућене на адресу Београда и српског руководства.

"Сматрамо неприхватљивим недостатак адекватног одговора од покровитеља Приштине, пре свега ЕУ и САД, на такве необуздане екстремистичке изјаве. Да ли их западни партнери сматрају нормалним? Да ли су такве изјаве прихватљиве у савременој Европи? Јесу ли Брисел и Вашингтон солидарни са Харадинајем или једноставно не могу да уразуме своје штићенике?", пита Одељење за информисање Минисатрства спољних послова Руске Федерације у саопштењу.

 
Саопштење на сајту руског министарства

Са жаљењем се констатује и да је такав развој подстакла и одлука француског суда, који је игноришући правно оправдани захтев српске стране ослобадио Харадинаја, који је оптужен за злочине, отмице и силовања.

"Ово показује да је квазидржава Косово главни извор регионалне нестабилности и да попустљивост према великоалбанским апсирацијама може довести до подстицања међуетинчких сукоба, и представља потенцијал за сукобе на Балкану", закључује се у саопштењу.

Преузето је са http://www.rts.rs

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти