Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор се састао с Председником Србије

Чепурин Николићу: Русија се не меша у унутрашњу политику Србије

 

© Tanjug/ RADE PRELIC

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин поручио је данас да однос Москве према Србији остаје непромењен, а то је да се не меша у унутрашњу политику и да подржава мир и стабилност у региону.

Чепурин је то рекао током пријема код председника Србија Томислава Николића, коме је захвалио на великом доприносу на продубљивању сарадње Србије и Русије.

„Однос Русије према Србији остаје непромењен, а то је да се не меша у унутрашњу политику и подржава мир и стабилност у региону“, навео је руски дипломата, саопштила је прес-служба председника.

Када је реч о региону, истакао је амбасадор Чепурин, у политичком смислу потребно је све решавати дијалогом, на миран начин.

„У том смислу, мешање доводи до најнегативнијих могућих последица, и Русија у томе не учествује“, истакао је Чепурин.

Амбасадор Александар Чепурин је истакао да је руска страна предложила да председник одреди термин посете Русији и пренео намеру да председник Томислав Николић током посете буде одликован.

Николић је оценио да је пријатељство два народа и две државе интензивно и искрено, али да економски односи не прате такав тренд, и да је зато потребно интензивирати економску сарадњу.

„Иако се Русија налази на трећем месту економских партнера Србије, то није довољно и потребно је наћи нове механизме сарадње, подвукао је председник Србије, саопштила је прес-служба председника.

Председник је изразио очекивање да ће у наредном периоду доћи до интензивирања рада на пројектима у области високих технологија, производње пољопривредних машина, аутомобила. Истовремено, постоје и области у којима тек треба успоставити сарадњу, као што је пољопривреда, фармацеутска индустрија и медицина.

„Потребно је заједнички производити и извозити у треће земље. То може донети значајан раст робне размене, много нових радних места у Србији“, нагласио је Николић.

Преузето је са https://rs.sputniknews.com

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти