Вучић и Чепурин сагласили су се да континуирани политички дијалог Србије и Русије доприноси развоју целокупних односа на обострану корист. Вучић је амбасадора Чепурина упознао са најновијим, успешним економским показатељима, који гарантују стабилан напредак српске привреде и уједно подржао мере које председник Путин предузима ради развоја руске привреде, са надом да ће добри политички односи подстаћи боље економске везе Србије и Русије.

У разговору је констатовано да постоје велике могућности за сарадњу у различитим областима, попут пољопривреде, саобраћаја, енергетике, као и у области информационих технологија.

Председник Вучић и амбасадор Чепурин су закључили да би одржавање великог пословног форума у скоријој будућности било од највећег значаја за унапређење економске сарадње и трговинске размене.

Саговорници су разговарали и о тренутном стању у дијалогу Београда и Приштине, а председник је Вучић указао на потребу постизања стварног компромиса и трајног решења, које не би угрозило националне и државне интересе Србије.

Чепурин је у том смислу поручио да ће Русија наставити да пружа активну и свестрану подршку Србији, између осталог у Уједињеним нацијама и другим међународним организацијама.

Извор: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:747849-Vucic-i-Cepurin-razgovarali-o-dijalogu-Beograda-i-Pristine